22 Máj, Streda
 18 °C
TOP

Vegetariánsky hamburger s curry dresingom


Kráľ streetfoodu. To je dnešná prezývka hamburgeru. Za jeho vznikom stoja dvaja bratia, ktorí predávali hotdogy v Erie Country. Keď im došli párky, rozhodli sa naplniť ich mäsovou plackou. A tak sa zrodil hamburger. Pripraviť sa dá aj bez mäsa. Prinášame Vám recept na burger pre vegetariánov.

INGREDIENCIE:

  • Balenie šampiónov
  • Balenie cherry rajčín
  • Mladé strúčky fazule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks cibuľa
  • Plátkový eidam
  • 200 g masla
  • Curry korenie, soľ
  • Žemle.

POSTUP:

  1. Šampióny, rajčiny a strúčky fazúľ orestujeme na masle, pridáme pretlačený cesnak a soľ.
  2. Na curry dip speníme nadrobno nakrájanú cibuľu na masle, poprášime trochou hladnej múky a pridáme curry korenie a soľ.
  3. Všetko spolu dobre premiešame kým zmes nezhustne.
  4. Do zmesi prilejeme vodu – množstvo pridanej vody záleží od toho, akú hustú omáčku (dip) chceme mať.
  5. Premiešame a prehrejeme, ak sa cibula úplne nestratila môžeme celú zmes rozmixovať.

SERVÍROVANIE:

  1. Na prekrojenú žemľu nalejeme curry dip.
  2. Prekryjeme syrom a naložíme hlavnú zeleninovú zmes.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ !

Odoslať komentár