Uvarte si polievku Hokkaido
Viete, aká je dokonalá jesenná polievka? Tá, ktorá je plná farieb, zasýti a poriadne zahreje. Hokkaido polievka je pomenovaná podľa japonského ostrova Hokkaido, odkiaľ pochádza. Ak ste fanúšikom krémových polievok, túto budete milovať!
INGREDIENCIE:
- cibuľa
- tekvica Hokkaido
- 1- 2 zemiaky
- 4 mrkvy
- soľ, mleté čierne korenie
- tekvicový olej
POSTUP:
- Speníme si cibuľku na troške oleja. Pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu.
- Umyjeme si tekvicu Hokkaido a prepolíme ju na polovicu. Vydlabeme dužinu a nakrájame najprv na mesiačiky a potom na kocky. Tekvicu nešúpeme. Ak je treba odstránime len odretý povrch. Pridáme k zemiakom a mrkve, zalejeme vodou a varíme.
- Keď je už zelenina mäkká, rozmixujeme ju. Ak je to potrebné, dochutíme.