Tuniakové penne s olivami a eidamom
Tuniak je veľmi obľúbený v gastronómii po celom svete. Kulinárske špeciality z neho nájdete v ázijskej, austrálskej i európskej kuchyni. Nečudo. Má nízky obsah kalórii a obsahuje množstvo bielkovín a omega 3 mastných kyselín. Zaujímavosťou je, že na tokijskom rybom trhu Tsukiji bolo v roku 2009 vydražených 128 kilogramov tuniaka za viac ako 9,63 milióna jenov, čo predstavuje 91 500 eur. Išlo o vtedajší rekord. Tuniak pozitívne vplýva aj na zlepšenie stavu pokožky, či na lepšiu imunitu. Pripravili sme si pre vás recept na tuniakové penne s olivami a eidamom, ktoré si určite obľúbite.
INGREDIENCIE:
- 200 g penne
- 150 g tuniak v konzerve
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g zelených olív
- 6 kusov cherry paradajok
- eidam
- soľ, čierne korenie
POSTUP:
- Cestoviny si uvaríme al dente. Scedíme si ich a pokvapkáme olivovým olejom.
- Na oleji si orestujeme pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme k nemu cestoviny, premiešame a naservírujeme na tanier.
- Pridáme kúsky tuniaka, olivy i cherry paradajky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver posypeme eidamom.