18 Marec, Utorok
 6 °C
TOP

Tuniakové penne s olivami a eidamom

Tuniak je veľmi obľúbený v gastronómii po celom svete. Kulinárske špeciality z neho nájdete v ázijskej, austrálskej i európskej kuchyni. Nečudo. Má nízky obsah kalórii a obsahuje množstvo bielkovín a omega 3 mastných kyselín. Zaujímavosťou je, že na tokijskom rybom trhu Tsukiji bolo v roku 2009 vydražených 128 kilogramov tuniaka za viac ako 9,63 milióna jenov, čo predstavuje 91 500 eur. Išlo o vtedajší rekord. Tuniak pozitívne vplýva aj na zlepšenie stavu pokožky, či na lepšiu imunitu. Pripravili sme si pre vás recept na tuniakové penne s olivami a eidamom, ktoré si určite obľúbite.

INGREDIENCIE:

  • 200 g penne
  • 150 g tuniak v konzerve
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g zelených olív
  • 6 kusov cherry paradajok
  • eidam
  • soľ, čierne korenie

POSTUP:

  1. Cestoviny si uvaríme al dente. Scedíme si ich a pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Na oleji si orestujeme pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme k nemu cestoviny, premiešame a naservírujeme na tanier.
  3. Pridáme kúsky tuniaka, olivy i cherry paradajky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver posypeme eidamom.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár