Svieži dezert s ovocím
Leto a teplo sa pomaly ale isto vkráda k nám. Už čoskoro začne čas grilovačiek, opekačiek, piknikov a vonkajšej zábavy. Nič nepadne v teple lepšie ako pochutiť si na sviežej a sladkej dobrôtke. Pripravili sme si pre vás recept na lahodný dezert. Už len pri pohľade na fotky neudržíte svoje chute na uzde.
INGREDIENCIE:
Na korpus:
- 2 balenia Bebe keksov
- 1 vajce
- lyžička kypriaceho prášku
- smotana na varenie – podľa potreby
Plnka:
- 500g Mascarpone
- 500g hladký tvaroh
- 1 ks kyslá smotana
- 1 vajce
- vanilková pasta
- kôra z citróna
- práškový cukor – podľa chuti
Poleva:
- Mrazené ovocie
- Želatína
POSTUP:
- Najprv si pripravíme korpus. Všetky suroviny zmiešame, dáme do formy. Pečieme 10 min. na 180 stupňov.
- Pokračujeme plnkou. Všetky suroviny si opäť zmiešame, hmotu vylejeme do formy a pečieme na 150-160 stupňov asi hodinu a pol.
- Na záver si nachystáme želatínovú polevu. Mrazené ovocie sa povaríme v ovocnej šťave, pridáme želatínu, zmes povaríme, necháme vychladnúť a nalejeme na vrch.