Plnené vajíčka na tri spôsoby
Na Veľkú Noc nesmú vo väčšine našich domácností chýbať chutné plnené vajíčka. Postup je jednoduchý a spoločný pre všetky recepty.
Najskôr uvarte vajcia na tvrdo, olúpte ich, po dĺžke ich prekrojte a vyberte z nich žĺtky. Zo žĺtkov a ďalších ingrediencií urobte plnku, ktorú ozdobne nastriekajte späť do vaječných bielkov.
Prinášame zopár tipov na chutné plnky:
Tradičná plnka
Suroviny na 12 plnených polovičiek vajíčok:
6 vajec, 3 až 4 lyžice majonézy, 1/2 lyžičky horčice, štipku soli a korenia, 2 lyžičky jemne posekanej čerstvej petržlenovej vňate, mletú papriku podľa chuti.
Postup: V miske roztlačte varené žĺtka a zmiešajte ich s majonézou, horčicou a soľou. Dochutiť môžete korením a sladkou mletou červenou paprikou. Na záver ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.
Vajíčka s tuniakovou plnkou
Suroviny na 10 plnených polovičiek vajíčok:
5 vajec, 80 g tuniaka v konzerve, 3 lyžice čerstvého syra, 2 vetvičky tymianu, soľ, čierne korenie, plátky reďkoviek, kúsky paradajok
Postup: V miske roztlačte varené žĺtka a zmiešajte ich s s tuniakom, čerstvým syrom, tymianom, soľou a čiernym korením. Na záver ozdobte plátkami reďkoviek a kúskami paradajok.
Vajíčka s cviklovou plnkou
Suroviny na 10 plnených polovičiek vajíčok:
5 vajec, 1 malá varená cvikla, 3 lyžice čerstvého syra, soľ, čierne korenie
Postup: V miske roztlačte varené žĺtka a zmiešajte ich s s varenou cviklou, čerstvým syrom, soľou a čiernym korením.