21 Máj, Utorok
 18 °C
TOP

Svieži dezert s ovocím

Leto a teplo sa pomaly ale isto vkráda k nám. Už čoskoro začne čas grilovačiek, opekačiek, piknikov a vonkajšej zábavy. Nič nepadne v teple lepšie ako pochutiť si na sviežej a sladkej dobrôtke. Pripravili sme si pre vás recept na lahodný dezert. Už len pri pohľade na fotky neudržíte svoje chute na uzde.   

INGREDIENCIE: 

Na korpus: 

  • 2 balenia Bebe keksov
  • 1 vajce
  • lyžička kypriaceho prášku
  • smotana na varenie – podľa potreby 

Plnka: 

  • 500g Mascarpone
  • 500g hladký tvaroh
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 vajce
  • vanilková pasta
  • kôra z citróna
  • práškový cukor – podľa chuti 

Poleva: 

  • Mrazené ovocie
  • Želatína 

POSTUP: 

  1. Najprv si pripravíme korpus. Všetky suroviny zmiešame, dáme do formy. Pečieme 10 min. na 180 stupňov. 
  2. Pokračujeme plnkou. Všetky suroviny si opäť zmiešame, hmotu vylejeme do formy a pečieme na 150-160 stupňov asi hodinu a pol. 
  3. Na záver si nachystáme želatínovú polevu. Mrazené ovocie sa povaríme v ovocnej šťave, pridáme želatínu, zmes povaríme, necháme vychladnúť a nalejeme na vrch. 

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár