18 August, Štvrtok
 25 °C
TOP

Polievka ako stvorená na teplé dni

Ľahké jedlo na leto je to pravé. Vyskúšajte túto výbornú polievku vhodnú aj na horúce letné dni! Nestrávite pri nej hodiny varením, je jednoduchá na prípravu, ale hlavne, zasýti a nezaťaží žalúdok. Dodá vám potrebné živiny a vitamíny a navyše pomôže aj schudnúť do plaviek.

INGREDIENCIE:

(na 4 porcie)

  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 petržlen1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšia hlávka kelu
  • 1 čl mletej rasce
  • 2 čl mletej paprikyrastlinný olej
  • 1 PL maslozeleninový vývarcelé korenie, soľ podľa chuti

POSTUP:

  1. Zeleninu očistíme a umyjeme. Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu a petržlen na kolieska. Kel nakrájame na rezance a dáme do misky bokom. Do polievky ho pridáme neskôr.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky a na rozpustenom masle ju opražíme do sklovita. Pridáme zemiaky a mrkvu a chvíľu restujeme. Osolíme a pridáme rascu s celým korením. Do hrnca vložíme kel a všetko  zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.
  3. Na oleji opražíme mletú červenú papriku a pridáme do polievky. Varíme ešte asi 5 minút. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak.
  4. Tip: Polievku výborne doplní aj cvikla. Ak patríte medzi jej fanúšikov, pridajte ju do polievky nastrúhanú alebo nakrájanú.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár