Pečené koleno s červenou kapustou
Varené i grilované má svoj šmrnc. Koleno. Keď je ale dozlatista upečené zaručene mu žalúdok pravého gurmána neodolá. Ak sa k tomu pridá lahodná červená kapusta, gastronomický zážitok je na svete! Pripravte si chutný obed podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
NA KOLENO:
- Bravčové koleno
- Bobkový list
- Čierne korenie
- Rasca
- Cesnak
- Cibuľka
- 200 ml piva
DUSENÁ KAPUSTA:
- 2 hlávky červenej kapusty
- 4 cibule
- 2 jablká
- Šťava z citróna
- Kryštálový cukor
- 500 ml červeného vína
- Olej
- Soľ
POSTUP:
- Očistíme a umyjeme koleno. Varíme v osolenej vode spolu s cesnakom, rascou, bobkovým listom a čiernym korením asi dve hodinky.
- Na pekáč dáme olej, cibuľku. Môžeme pridať aj chilli papričky. Uvarené koleno dáme na pekáč a kožu narežeme. Osolíme, posypeme rascou a potrieme rozpučeným cesnakom. Vložíme do vyhriatej rúry a občasne polievame pivom kým nie je dochrumkava opečené.
- Pripravíme si dusenú kapustu. Nakrájame si ju na tenké rezance. Pridáme soľ a necháme 15 minút postáť.
- Cibuľu nakrájanú na malé kúsky opražíme na oleji. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Do hrnca následne pridáme kapustu, a tiež nastrúhané jablká. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Na záver kapustu dochutíme citrónovou šťavou.
- Koleno môžete podávať s kapustou a so zemiakovou kašou.