22 Máj, Streda
 22 °C
TOP

Pečené koleno s červenou kapustou

Varené i grilované má svoj šmrnc. Koleno. Keď je ale dozlatista upečené zaručene mu žalúdok pravého gurmána neodolá. Ak sa k tomu pridá lahodná červená kapusta, gastronomický zážitok je na svete! Pripravte si chutný obed podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

NA KOLENO:

  • Bravčové koleno
  • Bobkový list
  • Čierne korenie
  • Rasca
  • Cesnak
  • Cibuľka
  • 200 ml piva


DUSENÁ KAPUSTA:

  • 2 hlávky červenej kapusty
  • 4 cibule
  • 2 jablká
  • Šťava z citróna
  • Kryštálový cukor
  • 500 ml červeného vína
  • Olej
  • Soľ

POSTUP:

  1. Očistíme a umyjeme koleno. Varíme v osolenej vode spolu s cesnakom, rascou, bobkovým listom a čiernym korením asi dve hodinky.
  2. Na pekáč dáme olej, cibuľku. Môžeme pridať aj chilli papričky. Uvarené koleno dáme na pekáč a kožu narežeme. Osolíme, posypeme rascou a potrieme rozpučeným cesnakom. Vložíme do vyhriatej rúry a občasne polievame pivom kým nie je dochrumkava opečené.
  3. Pripravíme si dusenú kapustu. Nakrájame si ju na tenké rezance. Pridáme soľ a necháme 15 minút postáť.
  4. Cibuľu nakrájanú na malé kúsky opražíme na oleji. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Do hrnca následne pridáme kapustu, a tiež nastrúhané jablká. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Na záver kapustu dochutíme citrónovou šťavou.
  5. Koleno môžete podávať s kapustou a so zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár