Hokkaido – kráľovná jesennej gastronómie
Tekvica Hokkaido si právom vyslúžila pomenovanie oranžový zázrak jesene. Usmieva sa na nás takmer z každej jesennej dekorácie. Čo je ale dôležitejšie, práve táto nádherná tekvica je skutočným pokladom pre naše zdravie. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je výbornou prevenciou aj proti chrípke a prechladnutiu. Pripravte si Hokkaido polievku podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- 1 hokkaido
- 1 cibuľa
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 smotana na varenie
- muškátový orech
- soľ
- olej
- biele mleté korenie
- 2 lyžice masla
NA POSYPANIE:
- píniové oriešky
- chlieb
- parmezán
- tekvicový olej
POSTUP:
- Umyjeme si Hokkaido, rozkrojíme na polovicu, vyčistíme od jadierok a pokrájame na menšie kocky.
- Očistíme si cibuľu, mrkvu a petržlen.
- Speníme cibuľu na oleji, pridáme pokrájanú mrkvu a petržlen, trochu opražíme a pridáme hokkaido.
- Potom zalejeme vodou, osolíme a necháme variť do mäkka, rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie.
- Necháme zovrieť a nakoniec dochutíme ešte soľou podľa potreby, muškátovým orieškom a bielym mletým korením, na zjemnenie troškou masla.
- Na posypanie opražíme chlieb, nakrájaný na kocky a taktiež píniové oriešky.
- Posypať môžeme aj parmezánom, nakoniec polejeme troškou tekvicového oleja.