23 November, Sobota
 2 °C
TOP

Hokkaido – kráľovná jesennej gastronómie

Tekvica Hokkaido si právom vyslúžila pomenovanie oranžový zázrak jesene. Usmieva sa na nás takmer z každej jesennej dekorácie. Čo je ale dôležitejšie, práve táto nádherná tekvica je skutočným pokladom pre naše zdravie. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je výbornou prevenciou aj proti chrípke a prechladnutiu. Pripravte si Hokkaido polievku podľa nášho receptu. 

INGREDIENCIE:

  • 1 hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 smotana na varenie
  • muškátový orech
  • soľ
  • olej
  • biele mleté korenie
  • 2 lyžice masla

NA POSYPANIE: 

  • píniové oriešky
  • chlieb
  • parmezán
  • tekvicový olej

POSTUP:

  1. Umyjeme si Hokkaido, rozkrojíme na polovicu, vyčistíme od jadierok a pokrájame na menšie kocky.
  2. Očistíme si cibuľu, mrkvu a petržlen.
  3. Speníme cibuľu na oleji, pridáme pokrájanú mrkvu a petržlen, trochu opražíme a pridáme hokkaido.
  4. Potom zalejeme vodou, osolíme a necháme variť do mäkka, rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie.
  5. Necháme zovrieť a nakoniec dochutíme ešte soľou podľa potreby, muškátovým orieškom a bielym mletým korením, na zjemnenie troškou masla.
  6. Na posypanie opražíme chlieb, nakrájaný na kocky a taktiež píniové oriešky.
  7. Posypať môžeme aj parmezánom, nakoniec polejeme troškou tekvicového oleja.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár