24 November, Nedeľa
 1 °C
TOP

Kuracie cuketové závitky s bešamelom

Receptov z kuracieho mäsa je všade neúrekom. Nečudo. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a výborne zapadajú aj do zdravého životného štýlu. Skúste si pripraviť kuracie prsia podľa nášho receptu. Ich neobvyklá, šťavnatá náplň z cukety a mrkvy príjemne prekvapí chuťové bunky nejedného gurmána.

INGREDIENCIE:

  • Kuracie prsia
  • Sójová omáčka
  • 1 cibuľa
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 cuketa
  • 3 vajcia
  • Soľ
  • Čierne korenie 

Na bešamel:

  • 30 g masla
  • 30 g múky
  • 1/2 liter mlieko
  • soľ, čierne korenie
  • mletý muškátový oriešok (množstvo podľa chuti)

POSTUP:

  1. Narežeme si kuracie prsia na plátky. Osolíme a rozklepeme. Následne každý kúsok potrieme sójovou omáčkou.
  2. Pripravíme si plnku. Nastrúhame si mrkvu a cuketu na pásiky. Na panvicu hodíme najprv cibuľku. Keď trošku zmäkne pridáme nastrúhanú mrkvu a hneď na to aj cuketu. Osolíme a pridáme čierne korenie. Miešame až kým sa nám nevytvorí jednotná hmota.
  3. Necháme trošku vychladnúť. Pomocou lyžice takto pripravenú zeleninu poukladáme na každú polovicu pripravených kuracích pŕs. A každý kúsok zavinieme a uložíme vedľa seba na pekáč.
  4. Samostatne si rozšľaháme vajíčka a vylejeme na zavítky mäsa na pekáči.
  5. Pripravíme si bešamelovú omáčku. Roztopíme si maslo a za stáleho miešania pridáme múku. Zmes speníme asi 3 minúty. Potom prilievame za stáleho miešania mlieko. Povaríme asi 20 minút. Nakoniec okoreníme, osolíme a pridáme strúhaný muškátový oriešok. Omáčku prepasírujeme a vylejeme na pripravené závitky v pekáči.6. Pečieme na 180° asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár