Cestoviny s cuketou a paradajkami
Cukina, Cuketa, Zucchini. Nazvať ju môžeme ako chceme, ale táto zelená plodina je pre zdravie ľudí jedinečná. Ľahko sa pestuje, chutí dobre, zasýti, očistí i vyživí. Je vhodná aj pri chudnutí. Bohatá je na kyselinu listovú (vitamín B 12). Obsahuje tiež veľa draslíka a rôznych vitamínov. Pripravili sme si pre Vás chutný recept na cestoviny s cuketou a paradajkami.
INGREDIENCIE pre 2 porcie:
Množstvo je len približné, záleží od toho koľko máte radi zeleniny. Ale platí
čím viac, tým lepšie.
- 1 stredná cuketa
- asi 200/ 250g malých paradajok (najlepšie cherry)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- maslo
- soľ
- syr (mozarella,parmezán) – podľa chuti
- bazalka, oregano
- čierne korenie
- cestoviny penne
POSTUP:
- Ošúpeme si cuketu a pokrájame na kocky (mladú šúpať nemusíme).
- Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, pridáme prelisovaný cesnak a cuketu.
- Osolíme, okoreníme a chvíľu cuketu opekáme.
- Pridáme paradajky a zase chvíľku opekáme (ale iba chvíľku, zelenina nám musí ostať chrumkavá).
- Nakoniec pridáme oregano, čerstvú bazalku a asi 2-3 lyžice masla.
- Keď sa maslo rozpustí, máme hotovo.
- Nakoniec na vrch nastrúhame syr a obed alebo večera je hotová. Kto má rád, môže si na cestoviny pridať aj opečené kuracie mäso.