25 Apríl, Štvrtok
 11 °C
TOP

Cestoviny s cuketou a paradajkami

Cukina, Cuketa, Zucchini. Nazvať ju môžeme ako chceme, ale táto zelená plodina je pre zdravie ľudí jedinečná. Ľahko sa pestuje, chutí dobre, zasýti, očistí i vyživí. Je vhodná aj pri chudnutí. Bohatá je na kyselinu listovú (vitamín B 12). Obsahuje tiež veľa draslíka a rôznych vitamínov. Pripravili sme si pre Vás chutný recept na cestoviny s cuketou a paradajkami.

INGREDIENCIE pre 2 porcie:

Množstvo je len približné, záleží od toho koľko máte radi zeleniny. Ale platí

čím viac, tým lepšie. 

  • 1 stredná cuketa
  • asi 200/ 250g malých paradajok (najlepšie cherry)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ
  • syr (mozarella,parmezán) – podľa chuti
  • bazalka, oregano
  • čierne korenie
  • cestoviny penne

POSTUP:

  1. Ošúpeme si cuketu a pokrájame na kocky (mladú šúpať nemusíme).
  2. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, pridáme prelisovaný cesnak a cuketu.
  3. Osolíme, okoreníme a chvíľu cuketu opekáme.
  4. Pridáme paradajky a zase chvíľku opekáme (ale iba chvíľku, zelenina nám musí ostať chrumkavá).
  5. Nakoniec pridáme oregano, čerstvú bazalku a asi 2-3 lyžice masla.
  6. Keď sa maslo rozpustí, máme hotovo. 
  7. Nakoniec na vrch nastrúhame syr a obed alebo večera je hotová. Kto má rád, môže si na cestoviny pridať aj opečené kuracie mäso.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár