23 November, Sobota
 2 °C
TOP

Cuketa plnená mäsom a syrom

Hovoria jej aj zelený zázrak pre naše zdravie. Cuketa. Nízkokalorická zelenina plná vody. V lete, kedy každý počíta svoje kalórie, sú jedlá z nej absolútne ideálna voľba. Pripravili sme si pre vás recept na výbornú cuketu naplnenú mäsom a syrom.

INGREDIENCIE:

  • Cuketa
  • Mleté mäso
  • Syr na strúhanie
  • Cvikla
  • Zemiaky
  • Grilovacie korenie
  • Čierne korenie
  • Soľ

POSTUP:

  1. Najprv si na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso a koreniny. Orestujeme a podlejeme vodou, dochutíme soľou. Dusíme domäkka.
  2. Cuketu zbavíme šupky. Rozpolíme si ju na dve časti a vnútro vydlabeme. Položíme na plech a naplníme pripraveným mäsom. Odporúčame aj podliať vodou, aby vám cukety zo spodu neprihoreli.
  3. Naplnené cukety posypeme syrom a dáme upiecť do rúry pri 220°C na 15-20 minút.
  4. Ako prílohu môžete zvoliť klasické alebo opekané zemiaky. Výborným doplnkom je aj pečená cvikla, ktorú je dobré si najprv predvariť. Následne si ju poukladajte na plech pokvapkaný olivovým olejom a pečte pri teplote 200°C asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár