Cuketa plnená mäsom a syrom
Hovoria jej aj zelený zázrak pre naše zdravie. Cuketa. Nízkokalorická zelenina plná vody. V lete, kedy každý počíta svoje kalórie, sú jedlá z nej absolútne ideálna voľba. Pripravili sme si pre vás recept na výbornú cuketu naplnenú mäsom a syrom.
INGREDIENCIE:
- Cuketa
- Mleté mäso
- Syr na strúhanie
- Cvikla
- Zemiaky
- Grilovacie korenie
- Čierne korenie
- Soľ
POSTUP:
- Najprv si na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso a koreniny. Orestujeme a podlejeme vodou, dochutíme soľou. Dusíme domäkka.
- Cuketu zbavíme šupky. Rozpolíme si ju na dve časti a vnútro vydlabeme. Položíme na plech a naplníme pripraveným mäsom. Odporúčame aj podliať vodou, aby vám cukety zo spodu neprihoreli.
- Naplnené cukety posypeme syrom a dáme upiecť do rúry pri 220°C na 15-20 minút.
- Ako prílohu môžete zvoliť klasické alebo opekané zemiaky. Výborným doplnkom je aj pečená cvikla, ktorú je dobré si najprv predvariť. Následne si ju poukladajte na plech pokvapkaný olivovým olejom a pečte pri teplote 200°C asi 30 minút.