Zapekané kuracie prsia so syrom a cesnakom
Kuracie prsia sa údajne považujú za lídra v optimálnej kombinácii bielkovín a tukov. Milujú ich deti, športovci a v neposlednom rade aj gazdinky. Hlavne preto, že pri ich príprave nemusia stáť hodiny pri sporáku. Ak hľadáte chutný a rýchly obed na víkend, prinášame vám recept na zapekané kuracie prsia so syrom a cesnakom.
INGREDIENCIE:
- 1 kg kuracie prsia (alebo podľa potreby)
- 5 strúčiky cesnaku
- 150g maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladká červená paprika
- 150g eidam
- 1 šálka strúhanky
Postup:
- Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky. Roztopíme maslo a zmiešame s pretlačeným cesnakom, potom vložíme prsia a premiešame.
- Pripravíme si strúhanku, soľ, papriku, nastrúhaný syr, čierne korenie a všetko zmiešame. V zmesi obaľujeme prsia.
- Obalené prsia stočíme a poukladáme na plech. Ak sa nám zvýši zmes, posypeme ňou prsia. Keď ich už máme všetky poukladané, dáme piecť odkryté 10 min., potom vyberieme pekáč a podlejeme prsia vodou, prikryté pečieme ešte 20-30 minút. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, či zemiaky na rôzny spôsob.