20 Júl, Sobota
 24 °C
TOP

Zapekané kuracie prsia so syrom a cesnakom

Kuracie prsia sa údajne považujú za lídra v optimálnej kombinácii bielkovín a tukov. Milujú ich deti, športovci a v neposlednom rade aj gazdinky. Hlavne preto, že pri ich príprave nemusia stáť hodiny pri sporáku. Ak hľadáte chutný a rýchly obed na víkend, prinášame vám recept na zapekané kuracie prsia so syrom a cesnakom. 

INGREDIENCIE:

  • 1 kg kuracie prsia (alebo podľa potreby)
  • 5 strúčiky cesnaku
  • 150g maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • 150g eidam
  • 1 šálka strúhanky

Postup:

  1. Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky. Roztopíme maslo a zmiešame s pretlačeným cesnakom, potom vložíme prsia a premiešame.
  2. Pripravíme si strúhanku, soľ, papriku, nastrúhaný syr, čierne korenie a všetko zmiešame. V zmesi obaľujeme prsia.
  3. Obalené prsia stočíme a poukladáme na plech. Ak sa nám zvýši zmes, posypeme ňou prsia. Keď ich už máme všetky poukladané, dáme piecť odkryté 10 min., potom vyberieme pekáč a podlejeme prsia vodou, prikryté pečieme ešte 20-30 minút. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, či zemiaky na rôzny spôsob.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár