Tvarohový koláč s chuťou leta
K pohodovým a oddychovým letným dňom akási maškrtka jednoducho patrí. V sladkých receptoch ukazuje tvaroh svoju tvárnosť a široké využitie. Ak ste už pri pohľade na fotografiu dostali chuť na svieži koláč s ovocím, pripravte si ho podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- 4 vajcia
- Šťava z polovice citróna
- 750 g tvarohu
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 20 g škrobovej múčky
- 130 g práškového cukru
- Jahody (na koláč aj do polevy)
- Ríbezle
- Maliny
POSTUP:
- Najprv si oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka zmiešame s citrónovou šťavou, tvarohom, pudingom a škrobovou múčkou.
- Následne pridáme vyšľahaný sneh a práškový cukor.
- Takto pripravené cesto si vylejeme do tortovej formy. Tú predtým vystelieme papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov a pečieme hodinu. Necháme vychladnúť.
- Nakrájme si jahody a obložíme nimi koláč. Zo zvyšných jahôd, z ríbezlí a malín si pripravíme polevu, ktorou zalejeme vrch.