20 Júl, Sobota
 24 °C
TOP

Tvarohový koláč s chuťou leta


K pohodovým a oddychovým letným dňom akási maškrtka jednoducho patrí. V sladkých receptoch ukazuje tvaroh svoju tvárnosť a široké využitie. Ak ste už pri pohľade na fotografiu dostali chuť na svieži koláč s ovocím, pripravte si ho podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • 4 vajcia
  • Šťava z polovice citróna
  • 750 g tvarohu
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 20 g škrobovej múčky
  • 130 g práškového cukru
  • Jahody (na koláč aj do polevy)
  • Ríbezle
  • Maliny

POSTUP:

  1. Najprv si oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka zmiešame s citrónovou šťavou, tvarohom, pudingom a škrobovou múčkou.
  2. Následne pridáme vyšľahaný sneh a práškový cukor.
  3. Takto pripravené cesto si vylejeme do tortovej formy. Tú predtým vystelieme papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov a pečieme hodinu. Necháme vychladnúť.
  4. Nakrájme si jahody a obložíme nimi koláč. Zo zvyšných jahôd, z ríbezlí a malín si pripravíme polevu, ktorou zalejeme vrch.


Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár