Tradičný tekvicový prívarok so zemiakmi
Mnohým pripomína časy stravovania sa v školských jedálňach, či letnú babičkinu kuchyňu. Tekvicový prívarok. Tekvica je bohatá na živiny, vitamíny a vlákninu, čo prispieva k zdravému stravovaniu. Najväčšou výhodou tekvicového prívarku je, že je jednoduchý a rýchly na prípravu. Prinášame vám rokmi overený recept na tradičný tekvicový prívarok so zemiakmi.
INGREDIENCIE:
- 1 ks tekvica
- 2 ks cibuľa
- olej
- smotana
- kôpor
- soľ, korenie čierne mleté
- zemiaky
- 2 PL ocot
POSTUP:
- Ošúpeme si najprv tekvicu, z ktorej vydlabeme stred, ktorý zahodíme. Tekvicu umyjeme a nastrúhame. V hrnci si osmažíme cibuľu na oleji do sklovita. Pridáme tekvicu, posolíme, aby tekvica pustila vodu. Chvíľu restujeme a pridáme ešte od oka asi pol litra vody podľa toho koľko máte tekvice. Prikryjeme a necháme dusiť.
- Premiešame a keď už je tekvica rozvarená, pridáme smotanu a nadrobno nakrájaný kôpor. Necháme variť, kým nie je tekvica hotová. Na záver pridáme dve polievkové lyžice octu a necháme prevariť. Dochutíme korením.
- Tekvicový prívarok podávame so zemiakmi, prípadne s volským okom. Podľa chuti.