04 Máj, Sobota
 23 °C
TOP

Tradičný tekvicový prívarok so zemiakmi

Mnohým pripomína časy stravovania sa v školských jedálňach, či letnú babičkinu kuchyňu. Tekvicový prívarok. Tekvica je bohatá na živiny, vitamíny a vlákninu, čo prispieva k zdravému stravovaniu. Najväčšou výhodou tekvicového prívarku je, že je jednoduchý a rýchly na prípravu. Prinášame vám rokmi overený recept na tradičný tekvicový prívarok so zemiakmi.

INGREDIENCIE:

  • 1 ks tekvica
  • 2 ks cibuľa
  • olej
  • smotana
  • kôpor
  • soľ, korenie čierne mleté
  • zemiaky
  • 2 PL ocot

POSTUP:

  1. Ošúpeme si najprv tekvicu, z ktorej vydlabeme stred, ktorý zahodíme. Tekvicu umyjeme a nastrúhame. V hrnci si osmažíme cibuľu na oleji do sklovita. Pridáme tekvicu, posolíme, aby tekvica pustila vodu. Chvíľu restujeme a pridáme ešte od oka asi pol litra vody podľa toho koľko máte tekvice. Prikryjeme a necháme dusiť.
  2. Premiešame a keď už je tekvica rozvarená, pridáme smotanu a nadrobno nakrájaný kôpor. Necháme variť, kým nie je tekvica hotová. Na záver pridáme dve polievkové lyžice octu a necháme prevariť. Dochutíme korením.
  3. Tekvicový prívarok podávame so zemiakmi, prípadne s volským okom. Podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár