16 September, Štvrtok
 19 °C
TOP

Domáce limonády plné ovocia

Pravdaže nie je asi nič lepšie, ako uhasiť smäd čistou vodou. No taká domáca limonáda plná chutného čerstvého ovocia nám isto tiež príde vhod. Prinášame zopár odskúšaných receptov.

Limonáda s mätou a ovocím

Suroviny: liter vody, šťavu z 1 citróna, lyžicu hnedého cukru alebo medu, mätu, bobuľové ovocie na dozdobenie podľa vlastného výberu – vhodné sú maliny, černice aj čučoriedky

Postup: Vodu nalejeme do džbánu a rozmiešame v nej cukor alebo med. Mätu dôkladne umyjeme a osušíme. Do vody primiešame šťavu z citróna a lístky mäty. Limonádu podávame v pohároch naplnených bobuľovým ovocím a ozdobených plátkami citróna.

Náš tip: Vyberte si mätu s čo najdlhšími stonkami. Od spodnej časti asi do dvoch tretín lístočky odstrihnite a nechajte len zopár horných lístkov. Na stonku potom postupne nastoknite bobuľové ovocie a takto vytvorenými „špízmi“ ozdobte poháre s limonádou.

Limonáda s bazovým sirupom

Suroviny: na jeden pohár potrebujeme 3 cl bazového sirupu, 8 lístkov mäty, nealkoholické šumivé

Postup: Pohár naplníme ľadom a pridáme 3 cl bazového sirupu a zopár lístkov mäty. Dolejeme nealkoholickým šumivým a premiešame lyžičkou.

Náš tip: Ak budete nápoj servírovať dospelým, môžete nealkoholické šumivé zameniť za sekt.

Limonáda s jahodami a medovkou

Suroviny: 400 gramov čerstvých jahôd, 1 liter studenej vody, šťavu z jedného citróna, med podľa chuti, čerstvé lístky medovky, ľad

Postup: Jahody umyjeme a vložíme do mixéra, prilejeme vodu a šťavu z jedného citróna, pridáme med, pár lístkov medovky a rozmixujeme. Do pripraveného džbánu dáme ľad a zalejeme ho jahodovou limonádou. Podávame ozdobené kolieskami citróna a lístkami medovky.

Náš tip: Ak by vám v nápoji prekážali zrnká z jahôd, môžete limonádu precediť cez sitko.

Odoslať komentár