22 Máj, Streda
 20 °C
TOP

Ravioli plnené špenátom a ricottou s prosciuttom

Navarte si obed, ktorý vás prenesie priamo do talianskej kuchyne. Vyskúšajte Ravioli. Vynikajúce cestoviny v tvare štvorca. Najčastejšie plnené mäsom, špenátom, či syrom. Taliani tvrdia, že nechať človeka jesť pri stole samého sa považuje za neslušnosť. Ak si Ravioli pripravíte podľa nášho receptu, to, že by ste ich jedli osamote, vám určite nehrozí. 🙂

INGREDIENCIE:

Cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 250 g hladkej múky
  • Lyžica olivového oleja

Plnka:

  • 120 g špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g ricotta syr
  • soľ, čierne korenie

Potrebujete tiež:

  • 50 g masla
  • 70 g parmezánu
  • Proscuitto

POSTUP:

  1. Vypracujeme si cesto z múky, žĺtkov, oleja. Podľa potreby prilievame aj vodu. Pridávať ju ale treba po častiach, aby cesto nebolo príliš riedke. Vypracované cesto následne rozvaľkáme na obdĺžnikový tenký plát.
  2. Pripravíme si plnku. Na panvici udusíme špenát a nakrájaný cesnak. Necháme vychladnúť a primiešame riccotu. Okoreníme a osolíme.
  3. Na polovicu cesta položíme kôpky plnky a prikryjeme druhou polkou. Okolo plnky vytlačíme prstami jemne vzduch a každú kôpku po obvode popritláčame tak, aby plnka pri varení nevytiekla. Nožom od seba oddelíme každú kôpku, aby nám vznikli taštičky.
  4. Hodíme ich do vriacej vody a varíme asi 3 minúty. Keď sú hotové vyplávajú hore.
  5. Scedíme ich, polejeme roztopeným maslom a pridáme mierne opečené prosciutto. Dokonalosť doladí nastrúhaný parmezán.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár