23 November, Sobota
 2 °C
TOP

Pstruh s paprikou plnenou syrom

Má mierne orieškovú, sladkú chuť a jemné mäso. Pstruh. Jeho pravidelná konzumácia pomáha v boji proti vážnym ochoreniam a prítomnosť užitočných zložiek v ňom zatočí aj s vysokým krvným tlakom, zmierňuje depresívnu náladu a dokonca vraj zlepšuje aj pamäť. Ak si ho pripravíte s paprikou plnenou syrom, po porcii sa len tak zapráši.

INGREDIENCIE:

  • Pstruh
  • Korenie na rybu
  • Cesnak
  • 50 g masla
  • červené podlhovasté papriky
  • pol ks viazaničky petržlenovej vňate
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g syra feta
  • Čierne korenie
  • Zemiaky

POSTUP

  1. Pstruha umyjeme, osušíme, okoreníme, vyplníme ho plátkami masla, nastrúhaným cesnakom. Osolíme a okoreníme korením na rybu.
  2. Dáme na pekáč a pečieme najprv pri 200°C asi 20 minút, potom rúru stiahneme na 180°C a už len dopečieme kožu do chrumkava.
  3. Pripravíme si aj papriky plnené syrom. Umyjeme si papriky a časť so stopkou klasicky odrežeme a odložíme. Opláchnutú petržlenovú vňať najemno posekáme. V miske si následne zmiešame petržlenovú vňať s citrónovou šťavou a olivovým olejom, ochutíme čiernym korením. Touto zmesou potrieme vnútro paprík.
  4. Syr si rozkrojíme na časti podľa počtu paprík a vložíme do každej. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a pokvapkáme kúsok olejom. Papriky aj s naspäť nasadeným klobúčikom porozkladáme na ležato na papier. Pečieme pri teplote 200-210 stupňov asi 10 minút. Papriky sú hotové vtedy, keď sa na nich vytvorí jemne hnedastá kôrka.
  5. Ak máte chuť, môžete si k jedlu pridať ešte aj prílohu. My sme zvolili americké zemiaky a grilovanú zeleninu.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár