Pravé talianske špagety carbonara
V slovenských receptoch na špagety carbonara často nájdete aj smotanu. Keď sa o tom dozvedeli talianski kuchári, chytali sa za hlavy. Nečudo. Pravé špagety carbonara predsa pozostávajú iba zo 4 základných ingrediencií. Pripravte si ich podľa nášho receptu a vo svojich domácnostiach okúste ozajstnú chuť Talianska.
INGREDIENCIE:
- Špagety
- 200 g slaniny
- 4 vajcia
- Olivový olej
- Parmezán
- Mleté čierne korenie, soľ.
POSTUP:
- Najprv si uvaríme špagety (al dente, nie úplne do mäkka), ktoré ale nescedíme. Necháme ich voľne vo vode, v ktorej sme ich varili.
- Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Opekáme ju pri strednej teplote, pustí nám tak svoj vlastný tuk.
- V miske si zatiaľ metličkou vyšľaháme celé vajcia so žĺtkami, pridáme na jemno nastrúhaný parmezán a premiešame.
- Scedíme si špagety (iba scedíme, nepremývame vodou) a pridáme ich na panvicu ku slaninke. Poriadne premiešame a odstavíme zo sporáka. K horúcim špagetám (nesmú byť veľmi horúce) prilejeme pripravenú omáčku z vajec a syra. Poriadne a rýchlo vidličkou miešame až kým nám nevznikne krémová omáčka.
- Špagety dáme do tanierov a posypeme štipkou čierneho korenia a nastrúhaným parmezánom.