16 Jún, Nedeľa
 17 °C
TOP

Pravé talianske špagety carbonara

V slovenských receptoch na špagety carbonara často nájdete aj smotanu. Keď sa o tom dozvedeli talianski kuchári, chytali sa za hlavy. Nečudo. Pravé špagety carbonara predsa pozostávajú iba zo 4 základných ingrediencií. Pripravte si ich podľa nášho receptu a vo svojich domácnostiach okúste ozajstnú chuť Talianska.

INGREDIENCIE:

  • Špagety
  • 200 g slaniny
  • 4 vajcia
  • Olivový olej
  • Parmezán
  • Mleté čierne korenie, soľ.  

POSTUP:

  1. Najprv si uvaríme špagety (al dente, nie úplne do mäkka), ktoré ale nescedíme. Necháme ich voľne vo vode, v ktorej sme ich varili.
  2. Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Opekáme ju pri strednej teplote, pustí nám tak svoj vlastný tuk.
  3. V miske si zatiaľ metličkou vyšľaháme celé vajcia so žĺtkami, pridáme na jemno nastrúhaný parmezán a premiešame.
  4. Scedíme si špagety (iba scedíme, nepremývame vodou) a pridáme ich na panvicu ku slaninke. Poriadne premiešame a odstavíme zo sporáka. K horúcim špagetám (nesmú byť veľmi horúce) prilejeme pripravenú omáčku z vajec a syra. Poriadne a rýchlo vidličkou miešame až kým nám nevznikne krémová omáčka.
  5. Špagety dáme do tanierov a posypeme štipkou čierneho korenia a nastrúhaným parmezánom.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár