26 December, Štvrtok
 -1 °C
TOP

Ochutnajte paštrnákové pyré!

Do Európy sa dostal z Blízkeho východu. Vyzerá ako petržlen, no svojou sladkou chuťou sa viac podobá mrkve. Je výborným zdrojom draslíka i vlákniny. Má podobný upokojujúci účinok ako medovka a zlepšuje chuť do jedla. Paštrnák. Hovorí sa o ňom ako o nedocenenej zelenine. Pripravili sme si pre vás recept, v ktorom sme ako prílohu zvolili práve pyré z paštrnáka.

INGREDIENCIE:

Na paštrnákové pyré:

  • 5 ks paštrnák
  • 1 strúčik cesnaku
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
  • 50 g maslo
  • 50 ml smotana na šľahanie

Na prípravu mäsa:

  • 500 g bravčové pliecko
  • 4 PL olej
  • 1 pohár zeleninové lečo
  • Med
  • Kečup, horčica
  • Soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Mäso si nakrájame na kocky. Vložíme do misky. Okoreníme a osolíme. Pridáme k nemu lečo, kečup a horčicu a pár polievkových lyžíc medu – podľa chuti. Necháme aspoň hodinku odstáť.
  2. Na pekáč dáme trošku oleja a vložíme doň pripravenú mäsovú zmes. Prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry asi na 50 minút.
  3. Kým sa mäso upečie, pripravíme si paštrnákové pyré.  
  4. Paštrnák si ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme k nemu cesnak, soľ, zalejeme vodou a povaríme až kým nezmäkne.
  5. Scedíme ho a pridáme maslo, smotanu a zo zmesi rozmixujeme pyré. Na záver dochutíme soľou a korením. A podávame. Mäso môžeme ešte posypať nastrúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár