26 December, Štvrtok
 -1 °C
TOP

Morčacie prsia s medom pre lenivé kuchárky.

Komu by sa už počas leta chcelo tráviť dlhý čas pri sporáku? Morčacie mäso je vynikajúce. Plné bielkovín a veľmi ľahko stráviteľné. Pripravili sme si pre vás recept, ktorého príprava je rýchla, ale poteší nejedného gurmána.

INGREDIENCIE:

  • Morčacie prsia
  • Zemiaky
  • Paradajky
  • Čierne korenie
  • Cesnak
  • Červená paprika
  • Soľ
  • Med

POSTUP:

  1. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na plátky.
  2. Narežeme si paradajky.
  3. Morčacie prsia si nakrájame na rezančeky.
  4. Do mäsa pridáme čierne korenie, sladkú červenú papriku, med, soľ a cesnak podľa chuti.
  5. Do zapekacej misy dáme trošku oleja. Na spodok poukladáme zemiaky. Na ne rozložíme okorenené rezančeky mäsa.
  6. Potom pridáme vrstvu paradajok. A zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov.
  7. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220°C kým mäsko a zemiaky nie sú hotové.

TIP OD REDAKCIE:

Môžete si k jedlu pridať aj BBQ omáčku.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ 🙂 

Odoslať komentár