Morčacie prsia s medom pre lenivé kuchárky.
Komu by sa už počas leta chcelo tráviť dlhý čas pri sporáku? Morčacie mäso je vynikajúce. Plné bielkovín a veľmi ľahko stráviteľné. Pripravili sme si pre vás recept, ktorého príprava je rýchla, ale poteší nejedného gurmána.
INGREDIENCIE:
- Morčacie prsia
- Zemiaky
- Paradajky
- Čierne korenie
- Cesnak
- Červená paprika
- Soľ
- Med
POSTUP:
- Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na plátky.
- Narežeme si paradajky.
- Morčacie prsia si nakrájame na rezančeky.
- Do mäsa pridáme čierne korenie, sladkú červenú papriku, med, soľ a cesnak podľa chuti.
- Do zapekacej misy dáme trošku oleja. Na spodok poukladáme zemiaky. Na ne rozložíme okorenené rezančeky mäsa.
- Potom pridáme vrstvu paradajok. A zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov.
- Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220°C kým mäsko a zemiaky nie sú hotové.
TIP OD REDAKCIE:
Môžete si k jedlu pridať aj BBQ omáčku.