Lenivý španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik je obľúbeným jedlom. Jeho názov pochádza zo života cisárovnej Márie Španielskej, ktorá žila v Prahe v 16.storočí. Jedlá, ktoré jej varili miestni kuchári jej nechutili, a tak si dala zavolať kuchárov zo Španielska. Názov Španielsky vtáčik sa ale používa iba u nás. V Španielsku je toto jedlo totiž známe ako „zabalený chlapec“
Aj keď sa jeho príprava na prvý pohľad zdá byť náročná s našim „lenivým“ receptom Vám to určite pôjde od ruky.
INGREDIENCIE
- bravčové mäso,
- cibuľa
- masť
- klobása
- varené vajcia
- zavárané uhorky
- horčica
- soľ
- korenie
POSTUP
- Mäso pokrájame na rezančeky.
- Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
- Cibuľu nakrájame a opražíme.
- Pridáme mäso a tiež opečieme.
- Podlejeme trochou vody a necháme variť.
- Potom pridáme nakrájanú klobásku, uhorku a vajíčka a ďalej varíme.
- Dochutíme solou a korením.
- Na konci môžeme zahustiť solamylom alebo múkou.