27 Apríl, Sobota
 7 °C
TOP

Lenivý španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik je obľúbeným jedlom. Jeho názov pochádza zo života cisárovnej Márie Španielskej, ktorá žila v Prahe v 16.storočí. Jedlá, ktoré jej varili miestni kuchári jej nechutili, a tak si dala zavolať kuchárov zo Španielska. Názov Španielsky vtáčik sa ale používa iba u nás. V Španielsku je toto jedlo totiž známe ako „zabalený chlapec“
Aj keď sa jeho príprava na prvý pohľad zdá byť náročná s našim „lenivým“ receptom Vám to určite pôjde od ruky.

INGREDIENCIE

  • bravčové mäso,
  • cibuľa
  • masť
  • klobása
  • varené vajcia
  • zavárané uhorky
  • horčica
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Mäso pokrájame na rezančeky.
  2. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
  3. Cibuľu nakrájame a opražíme.
  4. Pridáme mäso a tiež opečieme.
  5. Podlejeme trochou vody a necháme variť.
  6. Potom pridáme nakrájanú klobásku, uhorku a vajíčka a ďalej varíme.
  7. Dochutíme solou a korením.
  8. Na konci môžeme zahustiť solamylom alebo múkou.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár