Lahodné makové rezy
Vedeli ste, že na celom svete je známych od 50 až do 120 druhov maku? Zaradiť túto potravinu do svojho jedálnička prináša samé výhody. Posilňuje kosti a horčík, ktorý obsahuje pozitívne vplýva na nervový systém. Mak má aj veľa bielkovín. Malé čierne bodky v sebe ukrývajú kopec sily. Takže sa hovorí, že ak budete jesť mak, ostanete vo forme. Pripravili sme si pre vás recept na lahodné makové rezy, ktoré musíte ochutnať.
INGREDIENCIE:
- 6 bielkov
- 125 g práškový cukor
- 125 g mletý mak
Na šľahačku:
- Smotana na šľahanie (33 percentnú)
- Vanilkový cukor
POSTUP:
- Najprv si pripravíme cesto. V miske metličkou vymiešame bielka, cukor a mak. Plech si vystelieme papierom na pečenie a cesto naň vylejeme. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 10 až 15 minút. Hneď ako vyberieme plát z rúry, rozkrojíme ho ešte horúci po šírke na 3 rovnaké kusy.
- Klasickým postupom si pripravíme šľahačku. Smotanu s cukrom vyšľaháme mixérom do tuha a dáme do chladničky.
- Spodný plát potrieme šľahačkou. Naň položíme ďalší a opäť potrieme šľahačkou. Prikryjeme posledným plátom a vrch a aj boky poriadne potrieme šľahačkou. Necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať makom na ozdobenie. Pridať môžete aj višne. Podľa chuti.