Kuracia klasika s broskyňou a syrom
Hovorovo sa im vraj hovorí „Melba“ alebo „Florida“. Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom je typické jedlo 90. rokov 20. storočia na Slovensku. Zaujímavé je, že jeho pôvod je neznámy. Aj keď je v súčasnosti častým terčom posmeškov okrem nedeľných obedov sa stále zvykne toto jedlo podávať aj na svadbách a iných slávnostných príležitostiach.
INGREDIENCIE:
- 600 g kuracích pŕs
- 1 konzerva broskýň
- Plátkový syr
- olej, čierne mleté korenie, soľ
- Ryža
- Hranolky
- Zelenina
POSTUP:
- Vyklepeme si kuracie prsia. Prudko ich na panvici s trochou oleja opečieme a dáme na plech. Okoreníme.
- Na kuracie prsia poukladáme broskyne a plátkový syr.
- Pečieme na 200° asi 25 minút. Mäso je potrebné sledovať.
- Ako prílohu si môžeme pripraviť ryžu, hranolky. Doplniť to môžeme nakrájanou zeleninou.