20 Júl, Sobota
 22 °C
TOP

Kuracia klasika s broskyňou a syrom

Hovorovo sa im vraj hovorí „Melba“ alebo „Florida“. Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom je typické jedlo 90. rokov 20. storočia na Slovensku. Zaujímavé je, že jeho pôvod je neznámy. Aj keď je v súčasnosti častým terčom posmeškov okrem nedeľných obedov sa stále zvykne toto jedlo podávať aj na svadbách a iných slávnostných príležitostiach.

INGREDIENCIE:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 konzerva broskýň
  • Plátkový syr
  • olej, čierne mleté korenie, soľ
  • Ryža
  • Hranolky
  • Zelenina

POSTUP:

  1. Vyklepeme si kuracie prsia. Prudko ich na panvici s trochou oleja opečieme a dáme na plech. Okoreníme.
  2. Na kuracie prsia poukladáme broskyne a plátkový syr.
  3. Pečieme na 200° asi 25 minút. Mäso je potrebné sledovať.
  4. Ako prílohu si môžeme pripraviť ryžu, hranolky. Doplniť to môžeme nakrájanou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár