23 November, Sobota
 4 °C
TOP

Koláč pre zaneprázdnené gazdinky

Nazývajú ju aj „absolútna klasika“. V rodinách sa recepty na ňu dedia z generácie na generáciu. Bublanina. Obľúbená je snáď v každej domácnosti. A najviac vďačné sú za ňu zaneprázdnené gazdinky, ktoré chcú svojich najbližších potešiť niečim sladkým. Jej príprava je jednoduchá a rýchla. Pridať do nej môžete stále iné ovocie a vďaka tomu je to koláč, ktorý môže chutiť stále inak. Vyskúšajte náš recept na hrnčekovú bublaninu.

INGREDIENCIE:

Cesto:

  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • Pol hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • Vanilkový cukor
  • Prášok do pečiva

Posýpka:

  • 3 polievkové lyžice masla
  • 3 polievkové lyžice hrubej múky
  • 3 polievkové lyžice kryštalového cukru

Pripravte si aj ovocie podľa chuti (môže byť čerstvé alebo zavárané).

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme cesto. Všetky ingrediencie spolu poriadne vymiešame. Vymastíme a vysypeme si plech múkou alebo si naň rozložíme papier na pečenie. Vymiešané cesto naň vylejeme.
  2. Hore na cesto naukladáme zvolené ovocie.
  3. Z mierne zmäknutého masla, kryštalového cukru a hrubej múky si zmiešaním pripravíme posýpku. A koláč rovnomerne obsypeme.
  4. A už len vložíme do rúry a dáme piecť pri 180 °C na 40-50 minút. Ak neviete odhadnúť, či je už koláč hotový, stačí si vziať špáradlo a pichnúť do cesta. Ak sa nelepí – je hotovo! Nechajte vychladiť a môžete ochutnať.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár