Koláč pre zaneprázdnené gazdinky
Nazývajú ju aj „absolútna klasika“. V rodinách sa recepty na ňu dedia z generácie na generáciu. Bublanina. Obľúbená je snáď v každej domácnosti. A najviac vďačné sú za ňu zaneprázdnené gazdinky, ktoré chcú svojich najbližších potešiť niečim sladkým. Jej príprava je jednoduchá a rýchla. Pridať do nej môžete stále iné ovocie a vďaka tomu je to koláč, ktorý môže chutiť stále inak. Vyskúšajte náš recept na hrnčekovú bublaninu.
INGREDIENCIE:
Cesto:
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- Pol hrnčeka oleja
- 2 vajcia
- Vanilkový cukor
- Prášok do pečiva
Posýpka:
- 3 polievkové lyžice masla
- 3 polievkové lyžice hrubej múky
- 3 polievkové lyžice kryštalového cukru
Pripravte si aj ovocie podľa chuti (môže byť čerstvé alebo zavárané).
POSTUP:
- Najprv si pripravíme cesto. Všetky ingrediencie spolu poriadne vymiešame. Vymastíme a vysypeme si plech múkou alebo si naň rozložíme papier na pečenie. Vymiešané cesto naň vylejeme.
- Hore na cesto naukladáme zvolené ovocie.
- Z mierne zmäknutého masla, kryštalového cukru a hrubej múky si zmiešaním pripravíme posýpku. A koláč rovnomerne obsypeme.
- A už len vložíme do rúry a dáme piecť pri 180 °C na 40-50 minút. Ak neviete odhadnúť, či je už koláč hotový, stačí si vziať špáradlo a pichnúť do cesta. Ak sa nelepí – je hotovo! Nechajte vychladiť a môžete ochutnať.