Grilovaná bravčová panenka so šalátom a syrom
Vymeňte víkendové rezne za niečo zdravšie. Bravčová panenka predstavuje tú najlepšiu a najchutnejšiu časť bravčového mäsa. Je doslova delikatesou. Čo ste ale možno netušili je, že obsahuje menej tuku ako kuracie stehná a má porovnateľné množstvo bielkovín s kuracími prsami.
INGREDIENCIE:
- 1 ks bravčovej panenky
- olivový olej
- soľ
- biele a čierne korenie z mlynčeka na korenie
- tymián
POSTUP:
- Čerstvú bravčovú panenku dôkladne umyjeme, usušíme, nakrájame na plátky, okoreníme a potrieme olivovým olejom, opekáme z jednej a druhej strany, kto má rád tymián, ochutíme tymiánom.
- Panenku je možné aj marinovať, no chutí výborne aj bez marinády, keďže je sama o sebe jemná a šťavnatá.
- Ako prílohu odporúčame pripraviť šalát so syrom (pre 4-6 osôb)
Šalát so syrom ako príloha :
pre 4-6 osôb
INGREDIENCIE:
- 4 veľké mäsité paradajky
- 4 malé uhorky (alebo 1 šalátová)
- 4 – 6 ks paprík, mix
- 1 ks bielej cibule
- biele olivy, množstvo podľa chuti
- soľ
- šalátové korenie – podľa chuti
- 1 pl biely vínny ocot
- 1 pl olivový olej lisovaný za studena
- 100 g slaného bieleho syra balkánskeho typu
POSTUP:
- Zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a kocky.
- Premiešame s pochutinami a necháme 1 hodinu odstáť.