04 Máj, Sobota
 14 °C
TOP

Grilovaná bravčová panenka so šalátom a syrom

Vymeňte víkendové rezne za niečo zdravšie. Bravčová panenka predstavuje tú najlepšiu a najchutnejšiu časť bravčového mäsa. Je doslova delikatesou. Čo ste ale možno netušili je, že obsahuje menej tuku ako kuracie stehná a má porovnateľné množstvo bielkovín s kuracími prsami.

INGREDIENCIE:

  • 1 ks bravčovej panenky
  • olivový olej
  • soľ
  • biele a čierne korenie z mlynčeka na korenie
  • tymián

POSTUP:

  1. Čerstvú bravčovú panenku dôkladne umyjeme, usušíme, nakrájame na plátky, okoreníme a potrieme olivovým olejom, opekáme z jednej a druhej strany, kto má rád tymián, ochutíme tymiánom.
  2. Panenku je možné aj marinovať, no chutí výborne aj bez marinády, keďže je sama o sebe jemná a šťavnatá.
  3. Ako prílohu odporúčame pripraviť šalát so syrom (pre 4-6 osôb)

Šalát so syrom ako príloha :

pre 4-6 osôb

INGREDIENCIE:

  • 4 veľké mäsité paradajky
  • 4 malé uhorky (alebo 1 šalátová)
  • 4 – 6 ks paprík, mix
  • 1 ks bielej cibule
  • biele olivy, množstvo podľa chuti
  • soľ
  • šalátové korenie – podľa chuti
  • 1 pl biely vínny ocot
  • 1 pl olivový olej lisovaný za studena
  • 100 g slaného bieleho syra balkánskeho typu

POSTUP:

  1. Zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a kocky.
  2. Premiešame s pochutinami a necháme 1 hodinu odstáť.

Prajeme Vám dobrú chuť! 🙂

Odoslať komentár