16 Apríl, Utorok
 8 °C
TOP

Chrumkavé Francúzske zemiaky

Kto by ich už nemal rád? Francúzske zemiaky. Ich lákavá vôňa a chrumkavá chuť uspokojí nejeden mlsný jazýček.
Podľa čoho ale dostali pomenovanie nevedno. Paradoxom je, že vo Francúzsku tento pokrm vôbec nepoznajú. Na Slovensku ale patria k obľúbeným jedlám. Prinášame vám recept na všedný deň, jednoduchý, sýty a chutný.

INGREDIENCIE:

  • zemiaky
  • vajcia
  • cibuľa
  • klobása
  • mäso
  • smotana
  • korenie, soľ
  • olej

POSTUP:

  1. Zemiaky, mäso, cibuľu, klobásu pokrájame a vysypeme na vymastený plech.
    Pokoreníme a premiešame. Plech prikryjeme a pečieme pokiaľ zemiaky a
    mäso zmäkne.
  2. Vajíčka zmiešame so smotanou, rovnomerne vylejeme zmes po zemiakoch a necháme bez alobalu dopiecť 10-15 minút. Môžeme to aj premiešať.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂 

Odoslať komentár