26 December, Štvrtok
 4 °C
TOP

Chilli con carne s čiernou šošovicou a tofu

Mexická kuchyňa v posledných rokoch zažíva boom. Vedeli ste ale, že poznáme iba zlomok mexických jedál?  Údajne to nie je ani desatina z kulinárskeho dedičstva zeme. V roku 2010 sa tradičná mexická gastronómia dokonca dostala na zoznam nehmotného dedičstva UNESCO.
Vynikajúcim mexickým národným jedlom je aj Chilli con carne. Pripravte si ho podľa nášho receptu a určite sa stane vo vašej rodine hitom.

INGREDIENCIE:

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 400 až 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
  • 1 konzerva krájaných paradajok vo vlastnej šťave
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 1 malá konzerva kukurice
  • štipka chilli
  • olej
  • 1 až 2 strúčiky cesnaku
  • balenie tofu

POSTUP:

  1.  Najskôr na oleji opražte nadrobno nakrájanú  cibuľu, potom pridajte pretlak z konzervy a po chvíli aj mleté bravčové mäso.
  2. Trošku opražte a postupne pridávajte ďalšie ingrediencie: soľ, korenie, mletá paprika.
  3. 20 minút duste, potom pridajte paradajky z konzervy, ďalej fazuľu, ktorú scedíte a napokon aj kukuricu.
  4. Podľa chuti dajte chilli – ako má kto rád.
  5. Dolejte vodou a duste na miernom ohni ešte asi 15 minút.
  6. Medzitým prepláchneme čiernu šošovicu a varíme podľa návodu.
  7. Tofu nakrájame na kocky, mierne osmažíme na panvici na masle a servírujeme spolu so šošovicou.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

Odoslať komentár