Chilli con carne s čiernou šošovicou a tofu
Mexická kuchyňa v posledných rokoch zažíva boom. Vedeli ste ale, že poznáme iba zlomok mexických jedál? Údajne to nie je ani desatina z kulinárskeho dedičstva zeme. V roku 2010 sa tradičná mexická gastronómia dokonca dostala na zoznam nehmotného dedičstva UNESCO.
Vynikajúcim mexickým národným jedlom je aj Chilli con carne. Pripravte si ho podľa nášho receptu a určite sa stane vo vašej rodine hitom.
INGREDIENCIE:
- 1 stredne veľká cibuľa
- 400 až 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- ½ lyžičky mletej červenej papriky
- 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
- 1 konzerva krájaných paradajok vo vlastnej šťave
- 1 konzerva červenej fazule
- 1 malá konzerva kukurice
- štipka chilli
- olej
- 1 až 2 strúčiky cesnaku
- balenie tofu
POSTUP:
- Najskôr na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte pretlak z konzervy a po chvíli aj mleté bravčové mäso.
- Trošku opražte a postupne pridávajte ďalšie ingrediencie: soľ, korenie, mletá paprika.
- 20 minút duste, potom pridajte paradajky z konzervy, ďalej fazuľu, ktorú scedíte a napokon aj kukuricu.
- Podľa chuti dajte chilli – ako má kto rád.
- Dolejte vodou a duste na miernom ohni ešte asi 15 minút.
- Medzitým prepláchneme čiernu šošovicu a varíme podľa návodu.
- Tofu nakrájame na kocky, mierne osmažíme na panvici na masle a servírujeme spolu so šošovicou.