Prívarok zo zelenej fazuľky s fašírkou
Ak hľadáte niečo rýchle a chutné na obed či večeru, určite stavte na prívarok. Na prípravu nenáročné, no chuťovo výborné jedlo zasýti celú rodinu. Prívarky sú súčasťou tradičnej kuchyne mnohých kultúr a krajín. A hovorí sa, že jesť by sa mali výhradne lyžicou. Ak k nim na tanier pridáte fašírku i chlieb určite potešíte chuťové bunky ľudí, ktorí si jedlo budú vychutnávať. Pripravili sme si pre vás recept na prívarok zo zelenej fazuľky s fašírkou.
INGREDIENCIE:
Na prívarok:
- 500 g zelenej fazuľky
- Hladká múka
- 4 ks bobkových listov
- Čierne korenie
- Cukor
- Ocot
- Soľ
- Smotana na varenie
Na fašírky:
- 500 g mleté mäso
- 3 staršie rožky
- Cibuľa
- Vajce
- 4 strúčiky cesnaku
- Mleté čierne korenie
- Soľ
POSTUP:
- Zelenú fazuľku si dáme do hrnca a zalejeme vodou. Asi 15 minút varíme. Túto vodu zlejeme a nanovo zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Pridáme bobkový list. Keď voda začne vrieť, v smotane na varenie rozmiešame trochu hladkej múky. Prevaríme. Dochutíme octom a cukrom.
- Pripravíme si fašírky. Do misky si dáme mleté mäso. Rožky rozmočíme vo vode a pridáme do misky. Nakrájame si cibuľu na malé kúsky. Roztlačíme cesnak spolu s vajcom a pridáme ho k mäsu. Osolíme, okoreníme a poriadne zmiešame.
- Vytvoríme si fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opražíme.