20 Júl, Sobota
 23 °C
TOP

Prívarok zo zelenej fazuľky s fašírkou

Ak hľadáte niečo rýchle a chutné na obed či večeru, určite stavte na prívarok. Na prípravu nenáročné, no chuťovo výborné jedlo zasýti celú rodinu. Prívarky sú súčasťou tradičnej kuchyne mnohých kultúr a krajín. A hovorí sa, že jesť by sa mali výhradne lyžicou. Ak k nim na tanier pridáte fašírku i chlieb určite potešíte chuťové bunky ľudí, ktorí si jedlo budú vychutnávať. Pripravili sme si pre vás recept na prívarok zo zelenej fazuľky s fašírkou.

INGREDIENCIE: 

Na prívarok: 

  • 500 g zelenej fazuľky
  • Hladká múka
  • 4 ks bobkových listov
  • Čierne korenie
  • Cukor
  • Ocot
  • Soľ
  • Smotana na varenie

Na fašírky: 

  • 500 g mleté mäso
  • 3 staršie rožky
  • Cibuľa
  • Vajce
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

POSTUP: 

  1. Zelenú fazuľku si dáme do hrnca a zalejeme vodou. Asi 15 minút varíme. Túto vodu zlejeme a nanovo zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Pridáme bobkový list.  Keď voda začne vrieť, v smotane na varenie rozmiešame trochu hladkej múky. Prevaríme. Dochutíme octom a cukrom.
  2. Pripravíme si fašírky. Do misky si dáme mleté mäso. Rožky rozmočíme vo vode a pridáme do misky. Nakrájame si cibuľu na malé kúsky. Roztlačíme cesnak spolu s vajcom a pridáme ho k mäsu. Osolíme, okoreníme a poriadne zmiešame. 
  3. Vytvoríme si fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opražíme. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár