Cviklový šalát s cottage cheese
Je obľúbená v Európe, Severnej Amerike i v mnohých ázijských krajinách. Cvikla. Prvé zmienky o jej pôvode sú staré asi tri tisíc rokov a pochádzajú z Babylonie.
Pripravili sme si pre vás tip na zdravú večeru, raňajky, či olovrant. Pripravte si cviklový šalát s cottage cheese.
INGREDIENCIE:
- 400 g uvarenej cvikly
- 400 g light cottage cheese s nálevom
- 2 lyžice horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- Kukurica
- Soľ, čierne korenie
- Reďkovka s ružovou stonkou
POSTUP:
- Uvarenú cviklu si nakrájame na malé kúsky.
- V miske si ju zmiešame s cottage cheese (aj s nálevom), kukuricou, prelisovaným cesnakom. Pridáme horčicu.
- Osolíme, okoreníme podľa chuti a poriadne premiešame.
- Šalát odporúčame nechať pár hodín v chladničke, aby sa chute prepojili.
- Pri servírovaní posypeme reďkovkou s ružovou stonkou. Podávať môžeme aj s chutným pečivom.