22 Máj, Streda
 21 °C
TOP

Cviklový šalát s cottage cheese

Je obľúbená v Európe, Severnej Amerike i v mnohých ázijských krajinách. Cvikla. Prvé zmienky o jej pôvode sú staré asi tri tisíc rokov a pochádzajú z Babylonie.

Pripravili sme si pre vás tip na zdravú večeru, raňajky, či olovrant. Pripravte si cviklový šalát s cottage cheese.

INGREDIENCIE: 

  • 400 g uvarenej cvikly 
  • 400 g light cottage cheese s nálevom
  • 2 lyžice horčice 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Kukurica
  • Soľ, čierne korenie
  • Reďkovka s ružovou stonkou

POSTUP:

  1. Uvarenú cviklu si nakrájame na malé kúsky.
  2. V miske si ju zmiešame s cottage cheese (aj s nálevom), kukuricou, prelisovaným cesnakom. Pridáme horčicu.
  3. Osolíme, okoreníme podľa chuti a poriadne premiešame.
  4. Šalát odporúčame nechať pár hodín v chladničke, aby sa chute prepojili. 
  5. Pri servírovaní posypeme reďkovkou s ružovou stonkou. Podávať môžeme aj s chutným pečivom.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár