Kuracie prsia zapečené so syrom a broskyňou
Povedzte, kedy ste si naposledy pochutili na tejto klasike? Nie každý je zástancom kombinácií mäsa a ovocia, ale existuje zopár receptov, ktoré sú vynikajúce. Jedným z nich sú aj kuracie prsia zapečené so syrom, ktorých chuť vynikajúco dotvára broskyňa.
INGREDIENCIE:
- Kuracie prsia
- Soľ a korenie
- Olivový olej
- Plátkový syr
- Broskyňový kompót
POSTUP:
- Očistené kuracie prsia si nakrájame, osolíme, naklepeme a okoreníme.
2. Do zapekacej misy alebo na pekáč si dáme na spodok trošku oleja a poukladáme kúsky mäsa.
3. Na mäso potom naukladáme broskyne, ktoré prikryjeme nakrájanými plátkami syra. Na pekáč dáme alobal a dáme piecť do rúry asi na 45 minút pri 200 stupňoch. Na záver stiahneme alobal a vložíme mäso späť do rúry ešte na päť minút, aby bol syr dobre zapečený.
4. Ako prílohu si môžete zvoliť ryžu so zeleninou, či zemiaky.
TIP OD REDAKCIE: Aby sa vám mäsko nevysušilo pred vložením do rúry ho podlejte šťavou z broskyňového kompótu.