16 September, Štvrtok
 19 °C
TOP

Kuracie prsia zapečené so syrom a broskyňou

Povedzte, kedy ste si naposledy pochutili na tejto klasike? Nie každý je zástancom kombinácií mäsa a ovocia, ale existuje zopár receptov, ktoré sú vynikajúce. Jedným z nich sú aj kuracie prsia zapečené so syrom, ktorých chuť vynikajúco dotvára broskyňa.

INGREDIENCIE:

  • Kuracie prsia
  • Soľ a korenie
  • Olivový olej
  • Plátkový syr
  • Broskyňový kompót

POSTUP:

  1. Očistené kuracie prsia si nakrájame, osolíme, naklepeme a okoreníme.

2. Do zapekacej misy alebo na pekáč si dáme na spodok trošku oleja a poukladáme kúsky mäsa.

3. Na mäso potom naukladáme broskyne, ktoré prikryjeme nakrájanými plátkami syra. Na pekáč dáme alobal a dáme piecť do rúry asi na 45 minút pri 200 stupňoch. Na záver stiahneme alobal a vložíme mäso späť do rúry ešte na päť minút, aby bol syr dobre zapečený.

4. Ako prílohu si môžete zvoliť ryžu so zeleninou, či zemiaky.

TIP OD REDAKCIE: Aby sa vám mäsko nevysušilo pred vložením do rúry ho podlejte šťavou z broskyňového kompótu.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ !

Odoslať komentár