19 Apríl, Piatok
 3 °C
TOP

Schlaďte sa počas horúcich letných dní domácimi sorbetmi

Čo nás dokáže počas horúcich letných dní lepšie schladiť ako mrazené pochúťky. Príjemne nás osviežia a ešte si aj pochutíme. Výbornou voľbou môžu byť sorbety. Sú plné chutného ovocia a ich prípravu hravo zvládneme.

Sorbet z červeného melóna

Suroviny: 120 ml vody, 500 g červeného melóna, 3 PL práškového cukru, 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry

Postup: Vodu zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a varíme kým sa cukor nerozpustí. Potom necháme vychladnúť. Zatiaľ zbavíme melón jadierok, nakrájame ho na malé kúsky a rozmixujeme. Rozmixovanú zmes zmiešame s vychladnutou cukrovou vodou a vložíme do chladničky. Po hodine preložíme sorbet do nádoby vhodnej na mrazenie a vložíme do mrazničky. Mrazíme aspoň 4 hodiny, pričom každú polhodinu zmes premiešavame vidličkou. Sorbet podávame v miskách zdobený lístkami mäty alebo medovky.

Malinový sorbet

Suroviny: 250 ml vody, 500 g malín, 250 g práškového cukru, 1 ČL čerstvej citrónovej šťavy

Postup: Vodu zmiešame s cukrom a zahrievame kým sa cukor nerozpustí. Potom do hrnca k sirupu vsypeme maliny a varíme ich za stáleho miešania až kým sa rozvaria a vznikne malinové pyré. To následne scedíme do misky tak, aby sa tam nedostali zrniečka. Necháme vychladnúť. Potom vmiešame citrónovú šťavu a misku vložíme do chladničky. Po hodine preložíme sorbet do nádoby vhodnej na mrazenie a vložíme do mrazničky. Mrazíme aspoň 4 hodiny, pričom každú polhodinu zmes premiešavame vidličkou. Sorbet podávame na tanierikoch zdobený malinami a lístkami mäty alebo medovky a prúžkami pomarančovej prípadne citrónovej kôry.

Náš tip: Ak je sorbet určený dospelým, môžete doň tesne pred podávaním primiešať zopár kvapiek malinového likéru.

Odoslať komentár