13 December, Piatok
 1 °C
TOP

Zapekané cuketové lodičky

Aj keď je doslova pochúťkou leta, ešte stále ju nájdeme na pultoch v obchodoch. Cuketa. Mnohí o nej hovoria ako o zelenine mnohých tvárí. Výborne totiž chutí na slano i na sladko, vyprážaná i grilovaná, v cestovinách i v koláčoch. Pripravili sme si pre vás recept na zdravú rýchlovku bez mäsa, ktorú si môžete naservírovať na obed alebo pokojne aj na večeru.

INGREDIENCIE:

  • Väčšie cukety 
  • Fazuľa v paradajkovej omáčke
  • 100 g kukurice
  • Lúpané, nasekané paradajky.
  • Chilli korenie
  • Soľ80 g strúhanej mozzarelly
  • Cesnak

POSTUP:

  1. Umyjeme si cukety a rozkrojíme ich na polovicu. Na pekáč si uložíme papier na pečenie a naukladáme cukety naň.
  2. Lyžicou si vydlabeme vnútro cukiet a buď ho vyhodíme alebo zúžitkujeme v inom recepte.
  3. V miske si zmiešame všetky ostatné ingrediencie (okrem mozzarelly). Dochutíme soľou a pridáme chilli podľa chuti.
  4. Pripravené cuketové lodičky naplníme pripravenou zmesou. A každú zvlášť posypeme nastrúhanou mozzarellou.
  5. Vložíme do rúry a pečieme asi 20-30 minút na 200°. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár