Zapekané cuketové lodičky
Aj keď je doslova pochúťkou leta, ešte stále ju nájdeme na pultoch v obchodoch. Cuketa. Mnohí o nej hovoria ako o zelenine mnohých tvárí. Výborne totiž chutí na slano i na sladko, vyprážaná i grilovaná, v cestovinách i v koláčoch. Pripravili sme si pre vás recept na zdravú rýchlovku bez mäsa, ktorú si môžete naservírovať na obed alebo pokojne aj na večeru.
INGREDIENCIE:
- Väčšie cukety
- Fazuľa v paradajkovej omáčke
- 100 g kukurice
- Lúpané, nasekané paradajky.
- Chilli korenie
- Soľ80 g strúhanej mozzarelly
- Cesnak
POSTUP:
- Umyjeme si cukety a rozkrojíme ich na polovicu. Na pekáč si uložíme papier na pečenie a naukladáme cukety naň.
- Lyžicou si vydlabeme vnútro cukiet a buď ho vyhodíme alebo zúžitkujeme v inom recepte.
- V miske si zmiešame všetky ostatné ingrediencie (okrem mozzarelly). Dochutíme soľou a pridáme chilli podľa chuti.
- Pripravené cuketové lodičky naplníme pripravenou zmesou. A každú zvlášť posypeme nastrúhanou mozzarellou.
- Vložíme do rúry a pečieme asi 20-30 minút na 200°.