15 Jún, Sobota
 21 °C
TOP

Vegetariánske francúzske zemiaky

Kto by už nemiloval klasiku? Francúzske zemiaky. Originálne sú pripravované zo zemiakov, slaninky či klobásy, smotany a vajíčka. Skúste ale vymeniť klasický recept zo školských jedálni za niečo nové. Prinášame vám recept na vegetariánske francúzske zemiaky, ktoré svojou lahodnou chuťou potešia aj tých najväčších gurmánov.

INGREDIENCIE:

  • 5-6 očistených stredne veľkých zemiakov
  • 4 vege párky Lunter (1 balenie)
  • 5 vajec
  • 1 smotanu na varenie
  • 1 strúhaná mozzarela
  • 1 KL rasce
  • 1 KL soli

POSTUP:

  1. Celé očistené zemiaky uvaríme (nemusíme úplne domäkka). Na krúžky nakrájame vege párky, ktoré osmažíme na oleji do chrumkava (cca 20-25 minút). Uvaríme 3 vajcia na tvrdo (variť 8 – 10 minút).
    2 vajíčka  si rozbijeme do misky a pridáme k nim smotanu na varenie, trošku soli a mierne prešľaháme vidličkou.
  2. Uvarené zemiaky scedíme, necháme vychladnúť a pretlačíme do zapekacej misy. Pridáme na to usmažené párky, posypeme troškou soli a rasce. Ako ďalšiu vrstvu pretlačíme vajíčka a opäť dáme vrstvu pretlačených zemiakov. Následne súmerne polejeme vajíčkom zmiešaným so smotanou po celom povrchu a dáme piecť do rúry na 180 °C na 15-20 minút.
  3. Po 15 minutách vyberieme a posypeme zemiaky syrom. Vrátime do rúry na 15-20 minút – aby sa nám syr rozpustil a stmavil do medovej hnedej farby. Tak vieme, že bude obed skvelý a chrumkavý.
    Podávame s uhorkou a tatarkou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár