21 December, Sobota
 3 °C
TOP

Upečte si Oblíž prst

Hovorí sa mu aj kráľ zákuskov. Nečudo. Je šťavnatý, ľahúčky, a tak akurát sladký. Jeho názov hovorí za všetko. Ak ho pripravíte návšteve či na oslavu, hostia vás budú nosiť na rukách.

INGREDIENCIE:

Na cesto:

  • 160 g polohrubej múky
  • 5 ks vajec
  • 5 PL vody
  • Polovica prášku do pečiva
  • 3 PL holandského kakaa
  • 200 g kryštálový cukor

Na plnku:

  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL hladkej múky
  • 150 g kryštálový cukor
  • 250 g masla
  • 500 ml mlieka 

Bielková pena

  • 200 g kryštálového cukru
  • 5 bielok
  • Šťava z 1 citróna 

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Pridávame po lyžiciach cukor, vodu a po jednom žĺtku. Zmiešame si múku, prášok do pečiva a kakao a zľahka vmiešavame.
  2. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť pri teplote 180°C na 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 
  3. Pripravíme si plnku. Do mlieka pridáme múku, žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Vyšľaháme a uvaríme na husto. Dáme vychladiť. Vyšľaháme si maslo a pridávame vychladenú zmes. Vyšľaháme na jemný krém. 
  4. Pripravíme si penu z bielok. V nádobe nad parou vyšľaháme bielky s cukrom a šťavou z citróna na hustú penu. 
  5. Na už vychladené cesto dáme najprv plnku, a potom penu. Posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme na 2 hodinky schladiť.
RemasterDirector_1a5c03258

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár