05 November, Utorok
 12 °C
TOP

Tekvicové halušky s bryndzou

Máte doma tekvicu a neviete čo s ňou? Vyskúšajte tradičnú chuť v netradičnom prevedení. Pripravte si z nej halušky. Či už k nim primiešate bryndzu alebo ich budete podávať len ako prílohu k mäsu z chuti budete milo prekvapení. Tekvica navyše podporuje zdravé trávenie, udržiava mladosť a posilňuje imunitný systém. Pripravte si tekvicové halušky podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • Tekvica (maslová alebo hokaido)
  • Polohrubá múka
  • Vajíčko
  • Soľ
  • Bryndza
  • Slanina na spraženie

POSTUP:

  1. Tekvicu si upečieme do mäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Pridáme polohrubú múku, vajíčko, soľ. Cesto by malo mať konzistenciu ako klasické cesto na halušky.
  3. Cez haluškovač do vody nahádžeme halušky a uvaríme.
  4. Pridáme bryndzu a zalejeme slaninkou.

Ak nemáte chuť na halušky s bryndzou, môžete si ich pripraviť aj ako prílohu napríklad k mäsu s nivovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár