Tekvicové halušky s bryndzou
Máte doma tekvicu a neviete čo s ňou? Vyskúšajte tradičnú chuť v netradičnom prevedení. Pripravte si z nej halušky. Či už k nim primiešate bryndzu alebo ich budete podávať len ako prílohu k mäsu z chuti budete milo prekvapení. Tekvica navyše podporuje zdravé trávenie, udržiava mladosť a posilňuje imunitný systém. Pripravte si tekvicové halušky podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- Tekvica (maslová alebo hokaido)
- Polohrubá múka
- Vajíčko
- Soľ
- Bryndza
- Slanina na spraženie
POSTUP:
- Tekvicu si upečieme do mäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme polohrubú múku, vajíčko, soľ. Cesto by malo mať konzistenciu ako klasické cesto na halušky.
- Cez haluškovač do vody nahádžeme halušky a uvaríme.
- Pridáme bryndzu a zalejeme slaninkou.
Ak nemáte chuť na halušky s bryndzou, môžete si ich pripraviť aj ako prílohu napríklad k mäsu s nivovou omáčkou.