13 December, Piatok
 1 °C
TOP

Pražená kráľovná strukovín s cibuľkou

Naši predkovia ňou platili za nákupy. Šošovica. Prvý recept na šošovicový pokrm sa našiel v Ríme už v 4. storočí pred našim letopočtom. Drobná strukovina toho v sebe ukrýva veľa. Je bohatá na bielkoviny, má významný

obsah esenciálnych aminokyselín. Považuje sa za ideálnu náhradu mäsa, pretože dodá poriadnu dávku energie, a tiež zasýti. Potešujúcou správou pre ľudí, ktorí chudnú je, že pomáha bojovať aj s odbúravaním

podkožného tuku. Pripravili sme si pre Vás jednoduchý recept, ktorý si zamilujete.

INGREDIENCIE:

  • 250g šošovice
  • 2 veľké cibule
  • soľ
  • majoránka
  • čierne korenie
  • olej

POSTUP:

  1. Uvaríme šošovicu v osolenej vode, scedíme. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame a dáme pražiť na oleji.
  2. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme šošovicu, osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj vegetu), trošku čierneho korenia a pražíme spolu asi 15 minút.
  3. Nakoniec pridáme asi 1 lyžicu majoránky, ktorú rozdrvíme v ruke, premiešame so šošovicou a ešte asi 1 minútu pražíme a odstavíme. Môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo len tak si ju rozotrieť na chlieb s maslom.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár