Pražená kráľovná strukovín s cibuľkou
Naši predkovia ňou platili za nákupy. Šošovica. Prvý recept na šošovicový pokrm sa našiel v Ríme už v 4. storočí pred našim letopočtom. Drobná strukovina toho v sebe ukrýva veľa. Je bohatá na bielkoviny, má významný
obsah esenciálnych aminokyselín. Považuje sa za ideálnu náhradu mäsa, pretože dodá poriadnu dávku energie, a tiež zasýti. Potešujúcou správou pre ľudí, ktorí chudnú je, že pomáha bojovať aj s odbúravaním
podkožného tuku. Pripravili sme si pre Vás jednoduchý recept, ktorý si zamilujete.
INGREDIENCIE:
- 250g šošovice
- 2 veľké cibule
- soľ
- majoránka
- čierne korenie
- olej
POSTUP:
- Uvaríme šošovicu v osolenej vode, scedíme. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame a dáme pražiť na oleji.
- Keď je cibuľa sklovitá, pridáme šošovicu, osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj vegetu), trošku čierneho korenia a pražíme spolu asi 15 minút.
- Nakoniec pridáme asi 1 lyžicu majoránky, ktorú rozdrvíme v ruke, premiešame so šošovicou a ešte asi 1 minútu pražíme a odstavíme. Môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo len tak si ju rozotrieť na chlieb s maslom.