Plnený chlieb od Stana Dančiaka
Plnený chlieb alebo sedliacke fondue sa preslávilo vďaka hercovi Stanovi Dančiakovi, ktorý ho pripravil v jednej z kulinárskych televíznych šou. Aj keď na prvý pohľad vyzerá úplne obyčajne, jeho chuť vás zaručene prekvapí. Ide o lahodné a lacné jedlo, ku ktorému nepotrebujete ani len príbor. Po upečení sa totiž konzumuje tak, že si malé kúsky z neho namáčate do plnky. Pripravte si ho podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- 1 chlieb (okrúhly)
- 450 g slaniny
- 1 kyslá smotana
- 3 balenia taveného syra (Karička, Bambino)
- Papriky (2 červené, 1 zelená)
- Mleté čierne i biele korenie
POSTUP:
- Z chleba odrežeme vrch a vydlabeme striedku. Na plech dáme papier na pečenie a položíme vydlabaný chlieb naň. Okolo poukladáme aj výplň.
- Nakrájame si slaninku a dáme ju spražiť. Slaninu následne vyberieme do misky a s masťou, ktorú pustila, vytrieme chlieb zvnútra, taktiež odrezaný vrch a striedku.
- Pripravíme si plnku. K slanine do misky pridáme syr, nakrájanú papriku, smotanu a koreniny. Poriadne premiešame a naplníme tým chlieb.
- Chlieb pred pečením zakryjeme odrezaným vrchom a pečieme asi 15-20 minút pri teplote 180 – 200 stupňov.